Pekárna Anežka působící v Palačově navazuje na dlouhou tradici valašského pekařství, jejíž kořeny sahají až do roku 1974. Jméno pekárny je poctou Anežce Rozsívalové, která začala s pečením a jejíž znalosti, předávané po celý život, zajišťují výraznou tradiční chuť i vysokou kvalitu pekařských výrobků.
Hlavní specialitou jsou slavné valašské frgály, připravované většinou ručně podle rodinných receptur v různých příchutích, jako je povidlová, hrušková, maková či tvarohová. Pekárna je držitelkou certifikátu „Pravé Valašské“, čímž potvrzuje svůj závazek k regionální výrobě a kvalitnímu řemeslu. Významnou součástí sortimentu tvoří rovněž bezlepkové frgály a pečivo, které otevírají možnost ochutnávky tradičních produktů i lidem s dietními potřebami. Rozšířená nabídka zahrnuje sladké i slané pečivo, například svatební koláčky, muffiny, rohlíčky či klobásníky. Pro snadný nákup jsou k dispozici vlastní prodejny i automatizované frgálomaty, umožňující zakoupení čerstvého pečiva kdykoliv.
Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
---|---|---|
525 | 4.7 / 5 | |
36 | 4.6 / 5 |