Dobřanské pekařství má bohatou tradici v pekařském řemesle a navazuje na více než třicetiletou historii, která se začala psát v roce 1991 pod vedením rodiny Fonhauserových jako rodinný podnik. Již od počátku klade firma důraz na poctivou výrobu, přičemž rozvíjí své aktivity s ohledem na kvalitu a pekařské tradice. Typickým znakem podniku je užívání vlastního kvasu, který je pod pečlivým dohledem připravován pro většinu chlebových výrobků.
Díky jedinečnému několika hodinovému postupu přípravy kvasu si jejich chleby udržují čerstvost a nedrolí se ani po delším čase. V recepturách se podnik inspiruje znalostmi minulých generací a upřednostňuje převážně přírodní, minimálně upravené suroviny. Nabídka zahrnuje různé druhy pečiva, například bavorské pletýnky, cereální i běžné banketky, norský chléb, sladké čokoládové bochánky i záviny, a také tradiční chodské koláče s různými náplněmi, svatební koláčky, koblihy či slané produkty jako zelinové placky a preclíky. Výrobky putují zvláště do menších a středně velkých obchodů v Plzni i širším regionu, kde pekařství plní roli místního dodavatele pro vybranou síť obchodních řetězců.
Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
---|---|---|
61 | 4.5 / 5 | |
5 | 5.0 / 5 | |
firmy | 2 | 100.0 / 100 |