V regionu Hané, konkrétně v Hranicích, působí Chlebárna Hranice, která reprezentuje tradici poctivého pekařského řemesla s rodinnou historií. Její původ je úzce spojen s Pekařstvím Wellart, které vzniklo v roce 1991 zásluhou pana Zdeňka Johna. Vedení podniku převzal v roce 2018 jeho vnuk Martin John, jenž do firmy přinesl nové pohledy a směřování, přičemž důraz na kvalitu a tradiční hodnoty zůstal zachován.
Soustředění na výrobu řemeslného pečiva, především kváskového chleba, je hlavní doménou Pekařství Wellart. Tento chléb je vyráběn dle osvědčených receptur za použití vlastního kvasu a pečlivě vybraných regionálních surovin, což se promítá do výjimečné chuti a standardu výrobků. Pomalý proces kvašení zajišťuje lepší stravitelnost, prospívá střevní mikroflóře a napomáhá tělu získávat prospěšné vitamíny a minerální látky.
Pravidelná uznání v soutěži „Regionální potravina pro Olomoucký kraj“ potvrzují kvalitu kváskového chleba, který pekárna vyrábí. Podnik zároveň poskytuje bohatý výběr tradičních i sladkých druhů pečiva, například koláče, rohlíky a vánočky. Tyto výrobky jsou většinou ručně zpracované a denně dodávány do lokálních obchodů a jídelen, čímž pekárna posiluje vztah s místními zákazníky a současně zajišťuje nabídku čerstvého pečiva. Na každém kusu pečiva se odráží oddanost a znalost pekařského oboru.
Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
---|---|---|
19 | 4.4 / 5 | |
6 | 5.0 / 5 |