Pekárna Praktika působí od roku 2010 v pražském Karlíně a zaměřuje se na výrobu vysoce kvalitního pečiva. Tato pražská pekárna a kavárna je charakteristická svým důrazem na řemeslné zpracování a pečlivý výběr surovin. Její zvláštností je provoz vlastního mlýna, kde se organická mouka mele na tradičních kamenech, a také vlastní pražírna kávy, což v hlavním městě České republiky není běžné.
Hlavním bodem sortimentu je kváskový chléb vyráběný s použitím metody pomalého kynutí a vysoké hydratace. Tento chléb je typický nadýchanou, vláčnou střídou s velkými lesklými bublinami, křupavou kůrkou a výraznou vůní díky použití obilovin jako žito a špalda. Na výrobu se používá kvalitní kvas, bio mouka mletá na kameni, voda a sůl, což zajišťuje jedinečnou chuť s jemně nakyslým tónem, delší trvanlivost a zachování cenných nutričních hodnot.
Kromě chleba podnik nabízí různé druhy sladkého i slaného pečiva. V sortimentu nechybí croissanty, včetně netradičních variant s kimchi, nebo koblihy s originálními náplněmi. Součástí je i nabídka kávy z vlastní pražírny, která doplňuje zážitek z návštěvy Praktiky. Díky zkušenostem pekaře Tomáše Soláka získaným v zahraničních provozech přináší pekárna do pražské gastronomické scény mezinárodní standardy řemeslného pečení.
Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
---|---|---|
569 | 4.7 / 5 | |
90 | 4.8 / 5 | |
firmy | 6 | 100.0 / 100 |