Pekařství Balabán představuje tradiční rodinné pekařství s dlouhou historií, jejíž počátky sahají až k roku 1808. Současná firma vznikla roku 1998 zásluhou Jiřího Balabána a pokračuje tak v odkazu již šesté generace pekařů působících ve Veverské Bítýšce. Podnik klade velký důraz na každodenní výrobu pestré škály pekařských výrobků, které vznikají na základě tradičních receptur. K přípravě svých produktů využívá pečlivě vybrané kvalitní suroviny nejen z České republiky, ale i od zahraničních dodavatelů.
Sortiment zahrnuje různé typy chleba, například kmínový, selský, žitný, sladový nebo slunečnicový. Kromě toho zde mají místo také běžné pečivo, vícezrnné speciality, jemné a listové pečivo a také plundrové výrobky. Nabídka zahrnuje i pečivo zaměřené na zdravou výživu, jako je cereální a celožité pečivo. Společnost klade důraz na to, aby běžné pečivo neobsahovalo žádné přidané látky typu "éčka" a tím podporuje přirozenost a kvalitu svých výrobků. Pro pečení chleba používá výhradně vlastní žitný kvas, což vhodně přispívá k originální chuti i vůni chleba.
Vedle pravidelné nabídky se věnuje také výrobě koláčů, buchet a svatebních koláčků, určených zejména pro slavnostní události. Své zboží prodává prostřednictvím vlastních prodejen a zajišťuje také dopravu na přání zákazníka. Díky dlouhodobé tradici, důslednému trvání na vysoké kvalitě i různorodosti sortimentu si pekárna získala velmi dobrou reputaci i mimo své sídlo, včetně Brna. Firma se současně snaží o snižování energetické náročnosti v rámci svých výrobních procesů.
Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
---|---|---|
183 | 4.3 / 5 | |
6 | 5.0 / 5 | |
firmy | 7 | 82.7 / 100 |